Ceník služeb Cherryn for Dolls

Co vše se děje s hlavičkou panenky, když přijde na faceup?

Nejprve záleží na tom, zdali je hlavička čistá, připravená na malbu a nebo má původní faceup. Pokud má původní faceup, nastává proces čištění(tato služba je v ceníku). Některé faceupy mají silné barevné pigmenty, různé nástřiky laků, které nezná většinou ani majitel a ani já :-). Vždy je nutné odstraňovat s velkou opatrností, aby se nijak nepoškodil materiál a přesto nezůstaly, na ni, žádné známky původní malby nebo fixačního laku.

Další kroky už platí i pro hlavičky, které přijdou bez původní malby, tedy nenamalované.

Umytí hlavičky ve vodě s odmašťovacím prostředkem, odmaštění lihem, vysušení a odstranění všech chloupků a prachu těsně před nástřikem první vrstvy. Kontrola perfektní čistoty je velmi důležitá před každým nástřikem, ovlivňuje to nejen samotný proces malby, ale i celkovou životnost malby. Po zaschnutí silnější vrstvy prvního nástřiku je hlavička chráněná před malbou a zabarvením (pro další přemalby). Poté už přichází na řadu samotná malba, která obnáší v různých fázích nástřik lakem. Pokud je malba hotová, provede se finální silnější vrstva laku. Po zaschnutí přichází na řadu detaily, jako lesk na rty, oči, perleť a nalepení řas.

Řasy přilepuji flexibilním lepidlem na látky, které neničí materiál hlavičky, drží dobře a lze je i snadno sundat.

 

Jak zaslat a zabalit hlavičky?

Hlavičku je nutné dobře zabalit, aby ji přeprava neublížila a tak aby „necestovala“ ve vybrané pevné krabici. Vystlat novinami nebo speciální vystýlkou a pokud možno přibalit i plastový chránič faceupu. Po namalování a nalepení řas, je to ideální ochrana při zpětném balení, faceup a řasy tím budou dostatečně ochráněny od poničení, od vystýlky, v krabici.

Možné je i osobní předání v Praze.

 

Body Blushing neboli stínování těla.

Stínování těla je velmi efektní, ale má také své nevýhody při manipulaci s panenkou. Pokud jsou stínované klouby, pak je nutné počítat s tím, že při manipulaci s panenkou, se bude lak odírat, budou vznikat nevzhledné flíčky a začne prosvítat základní barva resinu. To platí i při oblékání panenky a obouvání bot.

Ideální je stínování rukou, nohou nebo částečné stínování pod prsa.

Čištění těla panenky, od původního Body Blushingu, neprovádím.  

 

Přemalba panenky Monster High, Tonner, Boneka a Little Darling.

Proces malby probíhá obdobně jako u klasických faceupů pro panenky BJD, jen s tím rozdílem, že se malují i kompletní detaily očí, které jsou poté přetřeny lesklým lakem, aby bylo dosaženo 3D efektu.

Pokud přijde panenka s původní malbou, tak je odstraněna a očištěna(služba je v ceníku), samozřejmě můžete poslat panenku i očištěnou bez původní malby :-).

 

Přemalba panenky Paola Reina, Ruby Red Fashion Doll, Gotz.

Proces malby probíhá obdobně jako u klasických faceupů pro panenky BJD, jen s tím rozdílem, že tyto panenky mají vsazené oči, které před samotnou malbou, a prvním nástřikem, zakryji. Těmto panenkám se lepí řasy, stejně jako panenkám BJD.

Pokud přijde panenka s původní malbou, tak je odstraněna a očištěna(služba je v ceníku), samozřejmě ji můžete také poslat očištěnou, bez původní malby :-).

 

Úpravy panenek na zakázku, jako je výměna očí u vinylových panenek(Paola Reina, Gotz, RRFD apod.), navlasení a další úpravy proporcí, neprovádím.

 

Jak objednat malbu panenky?

Pokud jste ještě neměli možnost se setkat s mým stylem malování, nakoukněte na můj IG účet Cherryn&Dolls @cherryndolls nebo do alba na Flickru(odkaz v zápatí blogu), zdali se přibližuje Vaší představě. Pokud ano, prosím kontaktujte mě přes Instagram nebo napište na email panenkomanie@email.cz, kde si dohodneme vše potřebné, včetně termínu. Budu se na Vás těšit 🙂